dissection

wolfshade wolfshade
1989 yılında kurulan isveçli black metal grubu. 1993 yılına kadar çeşitli demolarla adından söz ettiren grup özellikle ilk albümüyle baya sükse yaptı. solistleri jon nödveit'in cinayet sebebiyle 10 yıl hapis yatmasından sonra yara alan grup yola kadro değişiklikleri ile devam etti ve etmekte. şu sıralar kurucuları jon grubun başında olsa da, grup yaptığı işlerle eski kalitesini mumla aratmakta. frozen, where dead angels lie ve nights blood adlı parçaları en etkileyici ürünleridir denilebilir ..

diskografi:

1993 - the somberlain
1995 - storm of the light's bane
1996 - where dead angels lie
1997 - the past ıs alive (early mischief)
2003 - live legacy
bu başlıktaki 6 giriyi daha gör