john mc laughlin

jamal jamal
miles davis,al di meola,paco de lucia gibi büyük müzisyenlerle çalışmışlığı olan bu kişinin son zamanlarda zakir hussain yaptığı ile shakti isimli bir çalışmaları bulunmaktadır,kendisi geçen yıl ülkemizi ziyaret etmiş ve sağlam bir performans sergilemiştir,günümüzün en büyük gitaristlerindendir
mon cher mon cher
zakir hussain, paco de lucia, al dimeola gibi isimlerle eserler yapmış gitarist. paco de lucia ile yaptığı parçalar gitar çalmayı bırakma nedenlerindendir. rock gitaristi olmasına rağmen yeteneği doğrultusunda jazz ve flamenco`u da harika bir şekilde yapmıştır.

diskografi

1969 extrapolation
1970 devotion
1972 my goal`s beyond
1972 where fortune smiles
1973 july love devotion surrender
1978 johnny mclaughlin, electric guitarist
1979 electric dreams
1980 the best of john mclaughlin
1981 belo horizonte
1981 friday night in san francisco
1982 music spoken here
1983 passion grace & fire
1990 mediterranean concerto (for guitar and orchestra)
1990 live at the royal festival hall
1992 que alegria
1993 november 9 time remembered: john mclaughlin plays bill evans
1994 tokyo live
1995 august 8 after the rain
1996 february 6 the promise
1996 the guitar trio
1996 september 24 this is jazz #17
1997 october 21 the heart of things
1999 october 18 the collection
2000 october 3 the heart of things: live in paris
2003 october 14 thieves and poets