paul thomas anderson

freyjaa freyjaa
nefret ve öfke yaratma ustası, 70 doğumlu olmasına rağmen çoktan listelerde yerini almış yönetmen-yazar.

oscar adaylıkları:
1997: en iyi senaryo - özgün (boogie nights, aday)
1999: en iyi senaryo - özgün (magnolia, aday)
2007: en iyi yönetmen (there will be blood, aday)
2007: en iyi film (there will be blood, aday)
2007: en iyi senaryo - uyarlama (there will be blood, aday)

filmografisi:

the dirk diggler story (1988)
cigarettes and coffee (1993)
hard eight (`sydney) (1996)
boogie nights (1997)
magnolia (1999)
punch drunk love (2002)
blossoms amp blood (2003)
there will be blood (2007)
darksideofthemoon darksideofthemoon
herif hakkında şu ana kadar 5 giri var biri de benim. çüş. adam there will be blood ve magnolia gibi iki inanılmaz filmin yönetmeni. ikisi de yapıldıkları senelerin muhtemelen en iyi filmleri filan. magnolia gibi film mi var be?